Lang zult u wonen in Haaksbergen

De meeste mensen willen het liefst thuis oud worden. Maar vaak moet er in de woonomgeving wel wat gebeuren om dat mogelijk te maken. De gemeente Haaksbergen vindt het belangrijk dat u als inwoner prettig en veilig kunt (blijven) wonen. Maar vooral dat u op tijd uw eigen keuzes kunt maken als het gaat over uw woonsituatie. Want als u die keuzes zelf niet maakt, kan het zijn dat u straks door ziekte of andere ongemakken gedwongen wordt om iets aan uw woonsituatie aan te passen. Of misschien zelfs moet verhuizen. Terwijl dat niet uw wens is. Met Lang zult u wonen informeert de gemeente Haaksbergen u over de mogelijkheden om uw woning veiliger en comfortabeler te maken. Op deze website vindt u veel tips en praktische adviezen waar u zelf mee aan de slag kunt.

Hulp en ondersteuning via De Noaberpoort

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Soms is er echter ondersteuning nodig om dat te realiseren. In het oerwoud van zorgaanbieders en financiële regelingen, is het soms lastig om het juiste antwoord of een oplossing te vinden. Als inwoner van de gemeente Haaksbergen kunt u met uw vragen terecht bij de Noaberpoort. Zij kunnen u ondersteunen bij vragen over uw persoonlijke thuis- of woonsituatie. De medewerkers van de Noaberpoort kunnen bemiddelen of verwijzen naar professionele ondersteuning.

Bekijk de tips en adviezen van Lang zult u wonen

Doe de thuisscan

Wilt u uw eigen woning eens met een frisse blik bekijken? Lang zult u wonen heeft een handig thuisscanboekje met tips per ruimte.

Bekijk de folders

Lang zult u wonen heeft folders waarmee u in iedere ruimte in uw huis aan de slag kunt. Van de keuken tot de badkamer. Bekijk de folders online.

Lees woontips

Wilt u regelmatig handige tips en adviezen lezen voor uw woning? Bekijk dan de laatste berichten en nieuwste woontips op de nieuwspagina.